Historien om RAM'N - et familieeventyr

RAM’N blev skabt i 2013 og udsprang af kærligheden til vores døtre. Vi ville anerkende deres kreativitet og vise, at vi værdsatte deres kunst. Nu hjælper vi andre forældre med at gøre det samme. Læs vores historie her.

En kærlighedserklæring til vores døtre

Vi havde et stort ønske om at anerkende og få glæde af pigernes kreativitet, når de stolt kom hjem med kunstværker, men det skete ikke for tegningerne endte blot i en bunke eller gemt væk i en kasse. Specielt for Thomas, som er møbelsnedker og designer, var det vigtigt, at deres kreativitet blev anerkendt. Men det var svært, når tegningerne aldrig blev rammet ind i en travl hverdag.

Derfor gik hans krøllede hjerne i gang med at udtænke og designe en ramme, der var lige så fin som de andre rammer i huset. Vi fik mange små kunstgaver af pigerne, så den skulle også kunne opbevare rigtig mange tegninger. Og det skulle være nemt og hurtigt så alle kunstværkerne kunne få den hyldest, de fortjente. Også selvom der snart skulle laves mad osv. 🙂

RAM’N er en ren kærlighedserklæring til børns fantastiske, ubundne og nysgerrige kreativitet og en kærlighed til træ, godt håndværk og tidløst design.

Ramme i eg, pink

Fra kælder til Louisiana

De første RAM’N rammer blev skabt i kælderen på 9m2 under vores 2-værelses lejlighed. Men da en af de første 50 rammer blev solgt ind hos Louisiana for snart 7 år siden, tog vores eventyr for alvor fart. Da efterspørgslen og produktionen begyndte at stige, indgik vi et samarbejde med et beskyttet værksted, GHV i Skovshoved, som laver vores smarte indermekanisme. Siden da har rigtig mange rammer været gennem vores hænder.

Undervejs har vi vundet en dansk og en udenlandsk designpris, været i Go morgen DK, Ramasjang, Kender du Typen og Løvens Hule. RAM’N er brugt i indretning på kontorer, institutioner, kirker og hospitaler. I 2018 fik vi vores hidtil største ordre på 850 stk. til en ny skole. Vi glæder os til fortsat at være med til at hylde børns kreativitet. Og forhåbentlig finde på flere løsninger i børnehøjde 🙂

Børn skal anerkendes

Vi vil være med til at bidrage til at børn føler sig værdifulde og udlever deres fulde potentiale. Et vigtigt sted at starte er at anerkende børn og sikre, at de føler selvværd og selvtillid. Derfor er RAM’N designet i børnehøjde. Det vil sige, at dens intuitive design gør det muligt for børnene selv at bruge RAM’N, og så er der plads til hele 50 tegninger. Det betyder, at de selv kan bestemme, hvornår en tegning er færdig og fortjener at blive rammet ind. Det lærer dem, at processen er vigtigere end resultatet – det er vigtigt, at børn ikke føler sig presset til præstationer. Vi modtager ofte søde beskeder fra forældre, som fortæller os, at RAM’N hjælper dem med at anerkende deres børn i en travl hverdag, og at den har bidraget til deres børns kreative udvikling.

Awards

[instagram-feed]